Fe Magazin - Novice

Novice in zanimivosti iz sveta kovinske industrije

Strojna orodja

Strojna orodja, pozitiven scenarij za evropski sektor leta 2022

Sektor obdelovalnih strojev je posebej zanimivo in kompleksno tehnološko področje. Vključuje področja obdelave kovin, plastike in lesa. Glavna funkcija obdelovalnih strojev je povečati učinkovitost proizvodnje v različnih panogah.

Proizvodnja obdelovalnih strojev po vsem svetu cveti, saj se povpraševanje povečuje, tehnološki napredek pa omogoča proizvajalcem, da proizvedejo več z manj truda.

Preberi vse
Industrijska strategija EU in njen vpliv na proizvodnjo

Industrijska strategija EU in njen vpliv na proizvodnjo

Koncept industrijske strategije je v Evropi prisoten od šestdesetih let prejšnjega stoletja, ko so ga nekatere države prvič sprejele za spodbujanje svojih gospodarstev.

Ta dokument se osredotoča še na to, kako spodbujati industrijske inovacije v Evropi s podpiranjem raziskav in razvoja v industriji. To dosežemo s spodbujanjem industrijskih raziskovalnih centrov, spodbujanjem naprednih proizvodnih tehnologij.

Preberi vse
Zelena jeklena revolucija

Zelena jeklena revolucija

Revolucija zelenega jekla se nanaša na proces izdelave jekla z manj energije in virov. Koncept zelenega jekla temelji na ideji, da se z manjšo porabo energije proizvede manj toplogrednih plinov, kar zmanjšuje globalno segrevanje.

Jeklo je bistven material v industriji in gradbeništvu, saj se uporablja v proizvodnih in transportnih izdelkih. EU je velika proizvajalka in porabnica jekla; zato je močan igralec v jeklarski industriji.

Preberi vse

  • Naročite se na novice

    Vaš elektronski naslov upišite v spodnje polje in vsak mesec vam bomo poslali sveže novice. Prekinitev naročnine? Odjavi se tukaj.