Fe Magazin - Industrija

Novice in zanimivosti iz sveta kovinske industrije

Veriga jeklarske industrije

Veriga jeklarske industrije

Verigo jeklarske industrije lahko nekoliko razdelimo na zgornji, srednji in spodnji del, ki povezuje celotno industrijsko vrednostno verigo.

Glede na material lahko jeklo razdelimo v dve kategoriji: "ogljikovo jeklo" in "nerjavno jeklo in legirano jeklo". Zgornji del verige industrije ogljikovega jekla vključuje surovine iz premoga, železove rude in odpadnega jekla, pa tudi velike jeklene gredice.

Preberi vse
Roboti v kovinski industriji

Roboti v kovinski industriji

Ni nujno, da so roboti videti kot droidi iz Vojne zvezd. Robot je lahko katera koli naprava ali algoritem – pomislite na mehanske kombajne, termostate, pomivalne stroje in leteče iskalne programe.

Roboti so vse bolj prisotni v različnih panogah, med njimi tudi v kovinski industriji. Roboti lahko opravljajo različne naloge, kot so varjenje, rezanje, brušenje, sestavljanje in pakiranje.

Preberi vse
Ženske v varilstvu ali je to dobra izbira poklica

Izbira poklica, ženske v varilstvu

Varjenje je tradicionalno moški poklic, vendar pa se v zadnjem času trend spreminja. Ženske se začenjajo zanimati za varjenje in se odločajo za to kot kariero. Razlogi za to so različni.

Ženske, ki se odločijo za kariero v varilnem sektorju, se lahko srečajo s številnimi izzivi, ki izhajajo iz prevladujočih spolnih stereotipov. Ti stereotipi lahko vplivajo na percepcijo žensk.

Preberi vse
Industrijska strategija EU in njen vpliv na proizvodnjo

Industrijska strategija EU

Koncept industrijske strategije je v Evropi prisoten od šestdesetih let prejšnjega stoletja, ko so ga nekatere države prvič sprejele za spodbujanje svojih gospodarstev.

Ta dokument se osredotoča še na to, kako spodbujati industrijske inovacije v Evropi s podpiranjem raziskav in razvoja v industriji. To dosežemo s spodbujanjem industrijskih raziskovalnih centrov.

Preberi vse
Varjenje v kovinski industriji

Varjenje v kovinski industriji

Varjenje je bila v preteklosti ena najbolj zapletenih in nevarnih postopkov, ki so zahtevali veliko izkušenj in spretnosti. Delavci so morali biti zelo pozorni pri uporabi ognja in kovinskih materialov.

Danes imamo na voljo napredno varilno opremo, ki omogoča bolj natančno in učinkovito varjenje. Tehnologije, kot so lasersko varjenje, plazemsko varjenje in robotsko varjenje, so postale vse bolj priljubljene zaradi svoje sposobnosti za hitro in natančno varjenje.

Preberi vse

  • Naročite se na novice

    Vaš elektronski naslov upišite v spodnje polje in vsak mesec vam bomo poslali sveže novice. Prekinitev naročnine? Odjavi se tukaj.