Razumevanje verige jeklarske industrije

TEMA MESECA: Verigo jeklarske industrije lahko nekoliko razdelimo na zgornji, srednji in spodnji del

Tema meseca

Fe Magazin

Novice in zanimivosti iz sveta kovinske industrije

Veriga jeklarske industrije

Veriga jeklarske industrije

Verigo jeklarske industrije lahko nekoliko razdelimo na zgornji, srednji in spodnji del, ki povezuje celotno industrijsko vrednostno verigo.

Glede na material lahko jeklo razdelimo v dve kategoriji: "ogljikovo jeklo" in "nerjavno jeklo in legirano jeklo". Zgornji del verige industrije ogljikovega jekla vključuje surovine iz premoga, železove rude in odpadnega jekla, pa tudi velike jeklene gredice.

Preberi vse
Roboti v kovinski industriji

Roboti v kovinski industriji

Ni nujno, da so roboti videti kot droidi iz Vojne zvezd. Robot je lahko katera koli naprava ali algoritem – pomislite na mehanske kombajne, termostate, pomivalne stroje in leteče iskalne programe.

Roboti so vse bolj prisotni v različnih panogah, med njimi tudi v kovinski industriji. Roboti lahko opravljajo različne naloge, kot so varjenje, rezanje, brušenje, sestavljanje in pakiranje.

Preberi vse
Ženske v varilstvu ali je to dobra izbira poklica

Izbira poklica, ženske v varilstvu

Varjenje je tradicionalno moški poklic, vendar pa se v zadnjem času trend spreminja. Ženske se začenjajo zanimati za varjenje in se odločajo za to kot kariero. Razlogi za to so različni.

Ženske, ki se odločijo za kariero v varilnem sektorju, se lahko srečajo s številnimi izzivi, ki izhajajo iz prevladujočih spolnih stereotipov. Ti stereotipi lahko vplivajo na percepcijo žensk.

Preberi vse
3D tiskalnik in kovinski tiskalnik

Ste se vprašali kaj je 3D tiskalnik?

Če vas zanima, kako deluje 3D tiskalnik in kako lahko koristi vašemu podjetju ali vam pomaga pri delu, bo ta članek za vas dragocen vir informacij. Izvedeli boste, kako delujejo 3D tiskalniki , za kaj se uporabljajo in katere vrste obstajajo.

3D tiskanje je tehnologija, ki hitro pridobiva na priljubljenosti in postaja vse bolj dostopna ljudem v različnih panogah. 3D tiskanje je revolucionarna tehnologija, ki je spremenila način načrtovanja.

Preberi vse
Strojna orodja

Strojna orodja, pozitiven scenarij za evropski sektor leta 2022

Sektor obdelovalnih strojev je posebej zanimivo in kompleksno tehnološko področje. Vključuje področja obdelave kovin, plastike in lesa. Glavna funkcija obdelovalnih strojev je povečati učinkovitost proizvodnje v različnih panogah.

Proizvodnja obdelovalnih strojev po vsem svetu cveti, saj se povpraševanje povečuje, tehnološki napredek pa omogoča proizvajalcem, da proizvedejo več z manj truda.

Preberi vse
Industrijska strategija EU in njen vpliv na proizvodnjo

Industrijska strategija EU in njen vpliv na proizvodnjo

Koncept industrijske strategije je v Evropi prisoten od šestdesetih let prejšnjega stoletja, ko so ga nekatere države prvič sprejele za spodbujanje svojih gospodarstev.

Ta dokument se osredotoča še na to, kako spodbujati industrijske inovacije v Evropi s podpiranjem raziskav in razvoja v industriji. To dosežemo s spodbujanjem industrijskih raziskovalnih centrov, spodbujanjem naprednih proizvodnih tehnologij.

Preberi vse
Zelena jeklena revolucija

Zelena jeklena revolucija

Revolucija zelenega jekla se nanaša na proces izdelave jekla z manj energije in virov. Koncept zelenega jekla temelji na ideji, da se z manjšo porabo energije proizvede manj toplogrednih plinov, kar zmanjšuje globalno segrevanje.

Jeklo je bistven material v industriji in gradbeništvu, saj se uporablja v proizvodnih in transportnih izdelkih. EU je velika proizvajalka in porabnica jekla; zato je močan igralec v jeklarski industriji.

Preberi vse
Varjenje v kovinski industriji

Varjenje v kovinski industriji

Varjenje je bila v preteklosti ena najbolj zapletenih in nevarnih postopkov, ki so zahtevali veliko izkušenj in spretnosti. Delavci so morali biti zelo pozorni pri uporabi ognja in kovinskih materialov.

Danes imamo na voljo napredno varilno opremo, ki omogoča bolj natančno in učinkovito varjenje. Tehnologije, kot so lasersko varjenje, plazemsko varjenje in robotsko varjenje, so postale vse bolj priljubljene zaradi svoje sposobnosti za hitro in natančno varjenje.

Preberi vse

  • Naročite se na novice

    Vaš elektronski naslov upišite v spodnje polje in vsak mesec vam bomo poslali sveže novice. Prekinitev naročnine? Odjavi se tukaj.